Brainonwork.com

Het geheugen ligt op meerdere plekken in je hersenen

office-building.jpg

HERSENWEETJES

Het geheugen ligt op meerdere plekken in je hersenen

De weg naar huis vinden, weten dat je bij groen mag oversteken, de herinnering aan je eerste kus… het komt allemaal voort uit je geheugen. Je geheugen ligt niet op 1 plek in de hersenen, maar er zijn verschillende hersengebieden bij betrokken. Bijvoorbeeld de thalamus, de kleine hersenen en de hippocampus.

Hippocampus is een Grieks woord en betekent zeepaardje. Hoe ze daarop kwamen? Heel simpel: je hippocampus heeft letterlijk de vorm van een zeepaardje. Ieder mens heeft twee hippocampi: een links en een rechts. Weten hoe je je geheugen kunt verbeteren? Bron de hersenstichting

1. Herhaal

Herhaling helpt bij het onthouden. Herhaal dus wat je wil onthouden hardop of in je hoofd. Als ene Harry zich aan je voorstelt, kun je antwoorden met: ‘Harry, prettig om kennis te maken’.

2. Ezelsbruggetjes

Verzin ezelsbruggetjes, zoals TV-TAS om de namen van de Waddeneilanden te onthouden. Wil je graag een naam onthouden? Verzin dan een bijvoeglijk naamwoord met dezelfde beginletter, zoals Vlijtige Vera, of Handige Harry.

3. Schrijf het op

Schrijf de dingen op die je wil onthouden. Zoals aantekeningen tijdens een gesprek of een boodschappenlijstje. Alleen al door het opschrijven onthoud je het beter. En vergeet je het toch, dan kun je het teruglezen.
WhatsApp whatsapp